Spring naar de inhoud

Verboden fietsen op voetpad

Fietsen op het voetpad is toegelaten voor kinderen tot 9 jaar, voor wie daar buiten valt is het verboden en strafbaar.

Mogelijks dat een ambtenaar hiervan niet op de hoogte is maar in Gent worden de fietsen verplicht om op het voetpad te rijden. Moeilijk te begrijpen dat het verboden is en dan men de fietsers dan verplicht een overtreding te begaan.

Reglement:

  • Het is verboden om binnen de bebouwde kom op het voetpad te fietsen. Daar zijn alleen kinderen jonger dan 9 jaar toegelaten voor zover hun fiets uitgerust is met wielen met een diameter van ten hoogste 500 mm, banden niet inbegrepen, en op voorwaarde dat zij de andere weggebruikers niet in gevaar brengen.
  • Buiten de bebouwde kom mogen fietsers, als er geen berijdbaar fietspad is en op voorwaarde rechts in de rijrichting te rijden, het voetpad en de verhoogde bermen volgen. Zij moeten er de andere weggebruikers (voetgangers ...) uiteraard voorrang geven.http://www.lokalepolitie.be/5447/actueel/1231-mag-ik-fietsen-op-het-voetpad.html

Het stadsbestuur heeft het blijkbaar opgelost met een bord te plaatsen voet-fietspad. In ieder geval blijft het gevaarlijk voor de voetgangers. Zeker dat de fietsen daar zeer hoge snelheden halen omdat het steil naar beneden gaat.

1 reactie op “Verboden fietsen op voetpad

  1. daniel

    en dan de plaats die we hebben om met de fiets te rijden. overtredes genoeg
    ik zie het elke dag fietsers niet aleen ook vele wagens die je ginderen als fietser. wanner komt er een einde aan.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.