Spring naar de inhoud

STAD GENT en de GRAAICULTUUR, het leven gaat door….

Ik dacht ik ga voor de fiere Gentenaars van de GVD eens ons stadsbestuur in beeld brengen.

Zal eens snel opzoeken welke mandaten ons geacht schepencollege allemaal bekleed.Google openen en “stadsbestuur Gent mandaten” intypen BAM….en ik lag van mijn stoel. Een paar tienduizend hits…

Ja natuurlijk, sinds de gelekte ongure praktijken van Optima, Publipart, Telenet en andere beerputten is er heel wat tekst en uitleg verschenen op het internet en in de pers. Iedereen op zijn achterpoten en partijen er als de kippen bij om hun mandaten online te zetten, zogenaamde deontologische afspraken te maken en de heren/dames politici die zelf (onder lichte druk?) vlug links en rechts een mandaatje opzeggen. Nog wat theater opvoeren in het stadhuis, een beetje roepen en tieren tegen elkaar (in het kader van de pot verwijt de ketel) en hier en daar nog nen slimmen die in zijn eigen voet schiet.

En ja hoor de storm gaat liggen en iedereen kan weer zijn gewone gang gaan. Is er veel veranderd? Ik heb er alvast niets van gemerkt, de enen schepen vervangen door de andere. Ik zag de artikels al overal verschijnen, eindelijk een politieker met een geweten. MIS, was gewoon, mijn inziens, een politiek maneuver om de gemoederen een beetje te bedaren want het volgende jobje voor mr. de (ex) schepen lag al klaar in de schuif. En opnieuw zal iemand, totaal onervaren in de materie en de sector, eens het beleid gaan bepalen. Déjà vu…

Maar terug naar de mandaten, man man wat een kluwen, een kat vind er haar jongen niet in terug. Misschien eens een audit bureau inschakelen om de kluwen te ontwarren.

10-tallen VZW’s, NV ’s en andere rechtsvormen vormen een ondoorgrondelijke, wansmakelijke, geldverslindende voedingsbodem voor de graaiende politici en dit over alle partijgrenzen heen.

Het lijstje met aantal mandaten is gewoon weerzinwekkend, je vraagt je af hoeveel uren er in een dag van een politieker wel zitten 28 of zo? Onderstaande lijst bevat alle AANGEGEVEN mandaten, want er zijn er nog politici die hier en daar al eens een mandaatje vergeten. Ze kunnen blijkbaar zelf al niet meer bijhouden waar al dat geld op hun rekening vandaan komt. Meer nog, zo’n 150 Vlaamse politici lappen de wettelijke aangeefplicht gewoon aan hun laars. Nochtans staan er boetes op tot 6000€, maar wat dacht u, nog geen enkele boete is hiervoor uitgeschreven…

Een normaal mens krijgt dat toch niet voor elkaar, of wacht, blijkbaar moet men zelfs niet aanwezig zijn op de vergaderingen om zijn vergoeding uitgekeerd te krijgen.

Of wat dacht je van een intercommunale die een boxje afhuurt (8000€) en dan 50 van zijn “bestuurders” aan 300€/persoon een dagje laat eten en drinken op een prominente plaatsje tijdens Vlaanderens mooiste. Juist 23.000€, zelfs Sagan en Van Avermaet stuikten pardoes van hun fiets bij het passeren van onze vrienden hun standje . Waarschijnlijk kan u deze onkosten terug vinden op uw water-, elektriciteit- of gasfactuur onder de rubriek transportkosten….

En zo zijn er tal van voorbeelden van het wereldvreemde gedrag van onze politici die wel blijven beweren dat ze steeds het beste voor hebben met de burger…Of vind u het nog normaal dat een intercommunale investeert (met het geld van uw peperdure energiefactuur) in een voetbalstadion.

De kostprijs van het totale pestplan uitrekenen is schier onmogelijk, ook weer omdat er langs alle kanten met geld gesmeten wordt naar allerlei duistere vzw’s en privé bedrijven met onduidelijke belangen en mandatarissen in hun bestuursraden.
Zo wordt er tussen 2016 en 2020 niet minder dan 1.600.000€ besteed aan een busje van 25 man om u van de Weba naar het stadscentrum te brengen, voor de kruispunttellingen 95.000€, de 3 wandelbusjes 1.900.000€, de tekstkarren 44.000€, voor communicatie 350.000€, nummerplaatonderzoek 145.000€, voor de mobiliteitslijn 532.000€, de mobiliteitscoaches liefst 795.000€, aanpassen verkeersborden 391.000€, inrichten voetgangerszone 600.000€, het fameus burgerkabinet 290.000€ en ga zo maar door.

Als je dit allemaal samentelt kom je al snel uit op meer dan 7.000.000€, zonder rekening te houden met de kosten van 2 jaar voorbereiding, de 2.000.000€ van de nummerplaatcamera’s en de 10.000.000€ van de nieuwe parkeermeters.
Dan zal dan meer dan 20.000.000€ worden op 5 jaar tijd, wie gaat dat allemaal betalen,

Juist, jij en ik…..

Maar ik ben een beetje afgeweken en ga wat verder onderzoek doen naar alle mandaten en vergoedingen die onze Gentse politiciop hun rekening mogen bijschrijven….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.