Spring naar de inhoud

R.I.P. Shop & Go

Heden is van ons heengegaan het wonderbaarlijke en innovatieve concept Shop & Hop. Shop & Hop was geliefd bij zeker 400 personen die ooit daarvan gebruik maakten. Voortaan zal men zelf de winkeltas zelf naar de wagen moeten dragen. Shop & Hop werd vandaag 28 september ten grave gedragen. De pijp aan maarten gegeven. Zoals zoveel projecten van de stad die gigantisch veel geld kosten en gedoemd zijn om te mislukken, is dit nog eens een bewijs van een eigenzinnig bestuur.

Ondanks de goede zorgen van Shop & Hop zijn uitvinder Kristof Peeters werd uiteindelijk beslist om de stekker eruit te trekken of eigenlijk de geldkraan dicht te draaien.

Men heeft tevergeefs gezocht om Shop & Hop ter adoptie af te staan maar niemand stond te springen naar een shop&flop die 300.000 euro gekost heeft voor 400 pakjes te leveren. Daarmee is niet alleen de wonderbaarlijke service ten grave gedragen maar ook de 300.000 euro, opnieuw een flinke hap uit de stadskas. Dat zijn we ondertussen al gewoon. N-VA gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem was tegen het project voordat het opgestart werd, daar het weinig levenskansen had en een veel te grote investering voor zo een dienst.
Dat nu uitgerekend dhr. Peeters zo een gigantische flop ontwikkelde, hij die de handelaars aanspoort om inventiever te gaan denken om handel te drijven om te kunnen overleven door het circulatieplan die alle handelaars tot faillissement drijft. Peeters lukt het niet eens om met 300.000 euro en veel media aandacht het draaiende te houden, laat staan winstgevend. Maar "money is not an issue" in Gent, men heeft genoeg auto's die de spaarvarkens noodgedwongen vetmesten.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.