Spring naar de inhoud

Partijen Zoeken Kiezers

PANIEK SMS VAN OPEN VLD KANDIDAAT BURGEMEESTER MATHIAS DE CLERCQ (OPEN VLD)

De geest is uit de fles en ons huidig bestuur zal hem er nooit terug in krijgen....

Gent werd op enkele jaren tijd volledig kapot gemaakt door een geldzuchtig en idealistisch bestuur. De partijen die iets te zeggen hebben in Gent steken al maanden/jaren hun kop in het zand. Sinds enkele maanden komt het ene schandaal na het andere aan het licht en beginnen de partijen reeds al een reddingssloep te voorzien voor de zware storm.

Bij Termont is alles nog in orde en keuvelt hij rustig verder door dat hij overal met open armen welkom is.

Medewerkers van burgerverenigingen Gent Wake Up! en Gent voor Democratie (GVD) kregen onlangs van de ploeg van kandidaat burgemeester Mathias De Clercq een SMS met een verzoek om een lijst op te sturen met de contactgegevens van de handelaars in de binnenstad die lijden onder het circulatieplan.
Dat Open VLD, de partij van de middenstanders (?), bij burgerbewegingen contactlijsten moet opvragen om met handelaars te gaan spreken , zegt veel over het amateurisme van de Gentse Open VLD en nog meer over hun totaal gebrek aan voeling met de Gentenaars.

Verschillende Gentenaars hebben zelfs hierop gereageerd en dhr De Clercq uitgenodigd om eens te komen zien. HELAAS ZONDER ANTWOORD: volgende mail werd 2x verstuurd door een handelaar klik hier

Het bericht:

VERTROUWELIJK :
Beste ik ben wijkverantwoordelijke binnen opven vld gent
Mathias De Clercq en ikzelf willen gerust langsgaan bij de handelaars
Wij willen gerust eens gaan luisteren.
Er moeten sowieso aanpassingen gebeuren aan dit plan.
Alsook moeten de parkeertarieven omlaag
Geef gerust een lijstje met namen en adressen door.
Ik stuur dit door naar Schepen Mathias De Clercq en zijn kabinet.
We gaan er zeker eens langs om te luisteren , communiceren en waar het kan misschien in te grijpen.
Mvg,
Patricia De Beule
0478301273
patricia.debeule@openvldgent.be

... Juist nadat de nieuwe verkiezingspeilingen uitkwamen, waaruit blijkt dat Open VLD in Gent naar een historisch dieptepunt wegzakt.

De barslechte peilingen voor Open VLD kandidaat burgemeester De Clercq, in Gent beter bekend als Mathias Den Dromer, hebben hem dan toch uit zijn winterslaap gehaald. Nochtans vechten duizenden handelaars en zelfstandigen in Gent al maanden tegen de kwalijke economische gevolgen van het misschien goedbedoelde, maar slecht voorbereide en onverstandig ingevoerde circulatieplan.

Heeft Open VLD in Gent dan echt niemand anders voor kandidaat burgemeester dan een verwende dromer wiens enige troef erin bestaat dat hij de kleinzoon is van wijlen Willy De Clercq?

Moet dit de stad Gent besturen in de moeilijke economische en sociale periode die ons te wachten staat na de verkiezingen in 2018?

Hallucinant dat net Open-VLD een lijstje vraagt met handelaars die zwaar getroffen zijn door het parkeer- en circulatieplan. Of hoe illustreer ik perfect dat ik geen voeling heb met de Gentse handelaar en zijn problemen.
Stellen dat de parkeertarieven omlaag moeten als lid van het bestuur die ze opgelegd heeft is op zijn minst hypocriet, het toont terug aan dat men 'regeert' van uit een ivoren toren, zonder enige affiniteit met de bevolking.
Beweren dat er aanpassingen moeten gebeuren aan het plan ( circulatieplan) is iets waar iedereen over akkoord is, maar waarom hebben ze als beleidspartij die broodnodige bijsturingen ( lees afschaffing knippen e.a. ) nog niet doorgevoerd.
En waarom hebben ze Watteeuw zijn plannen laten uitvoeren waarvan men op voorhand wist dat ze geen cadeau gingen zijn voor Gent en de Gentenaars.
Met luisteren, communiceren en ingrijpen moest lang voor 3 april 2017 begonnen zijn.

5 reacties op “Partijen Zoeken Kiezers

 1. N-Vb

  Een nieuwe politieke filosofie;

  Beste,

  Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in België.

  Daarom is er een Nieuwe Democratische Volksbeweging opgestart waar iedereen, ook jij, kan participeren.
  Er werd een nieuwe site ontwikkeld met forums voor elke gemeente.
  Iedereen kan dus zijn voorstel of idee op de site zetten.

  Bijvoorbeeld: er zijn meer bomen nodig in uw buurt, er is te veel verkeer door uw straat, de riolen lopen over, er is nood aan meer openbaar vervoer, de gemeente heeft te veel schulden, er is te weinig sportinfrastructuur, de zorgcentra zijn te duur, de criminaliteit wordt slecht aangepakt, kinderen kunnen nergens spelen, enz.

  Op deze site kun je in uw eigen gemeente uw eigen voorstel doen. http://solidaria-democratia.org/belgium/
  Ga naar Belgium, ga naar je provincie, je arrondissement, je gemeente.
  Registreer je, onthoud je logins en wachtwoord.

  En klaar is Kees, je kunt uw voorstel erbij plaatsen. Zelfs met een poll erbij.
  Het is een andere manier van politiek voeren, een nieuw concept, de stem van de democratie.

  Stuur de site-gegevens door naar vrienden en kennissen en ijver zelf mee voor jouw, jullie eigen idee.
  Je kunt u, of met je vrienden, zelfs kandidaat stellen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
  Het is een Nieuwe Democratische Volksbeweging die begint vanuit het volk, door en voor het volk.
  Doe mee!

  Reageren
 2. Jan Nys

  Beste volksbeweging,

  Net zoals vele medeburgers erger ik me vaak aan politiek wanbeleid. De conclusie die ik hieruit trek is dat een bestuur dat geleid is door politieke partijen onmogelijk democratisch kan zijn. Democratie betekent dat de wil van het volk geldt. Politieke partijen zijn verenigingen die een agenda aan de samenleving willen opdringen. Hoe kan de wil van het volk gelden als het bestuur van de samenleving in handen is van verenigingen die hun eigen doelstellingen in de plaats stellen van de wensen van alle mensen? Hoe kan men beweren dat er democratie is als wij alleen maar onze eigen dictators mogen kiezen?
  Hebben jullie een ideologie? Of willen jullie echte democratie?

  Een vriendelijke groet van Jan Nys

  Reageren
  1. admingvd

   Dag Jan,

   Bij uw laatste vraag willen we zoveel mogelijk de waarden van een democratie te respecteren.
   Alhoewel dat het bij de basis al verkeerd gaat want de verkiezing is allesbehalve democratisch. Partijen dienen een kiesdrempel te halen, bestaande partijen krijgen budgetten om de kiezers zoveel mogelijk te beinvloeden, sommige partijen hebben minder stemmen nodig voor een zetel dan anderen (vb waalse partijen hebben veel minder stemmen nodig voor zetels), de kartels en coalities, enz...
   De wil van het volk volgen is vrij logisch, zoals men nu zegt dat men naar het volk luistert, dit effectief ook zo doen. Als er hele straten zijn die hinder ondervinden, er tenminste tijd voor nemen en een oplossing zoeken.
   Het is zeer eenvoudig en snel mogelijk om een opninie van het volk te weten VOORDAT men aan iets begint.
   Men kan niet altijd en voor alles het volk erbij betrekken, doch zijn we van mening indien men vb de kunstwerken van de stad had voorgelegd aan het volk, dat er totaal andere zaken zouden gerealiseerd geweest zijn.
   Ook zou men opteren voor wegen te herstellen die al tijden stuk zijn ipv onnodig enkele straten open te breken om parkjes te maken of parkeerplaatsen weg te nemen.
   Men kan armoede bestrijden door degelijke opvolging, men kan diefstallen verminderen door kort op de bal te spelen.
   Laatste zaken spelen ook rol in een democratie, Voorzichting geschat zal zeker 25% van de Belgen al te maken gehad hebben met het ontvreemden van een fiets, terwijl ze totaal geen inspraak is van de burgers. Hun spullen worden gestolen en hebben 0,0 inspraak of men hier iets moet tegen ondernemen of niet.

   Reageren
 3. Jan Nys

  De overheid_ gemeentelijk, provinciaal, gewestelijk, federaal of Europees_ maakt voortdurend beslissingen en regels. Het is inderdaad onmogelijk om voor alles de bevolking te raadplegen. De vraag is waarom er zoveel beslissingen en regels gemaakt moeten worden. De overheid bemoeit zich met alle aspecten van de samenleving. De staat beslist en de bevolking moet gehoorzamen. Dit feit alleen al toont aan dat we hier in een dictatuur leven, ook al zijn er verkiezingen.
  In een democratie beslissen enkel de belanghebbenden over wat hen aangaat. De rol van de staat hierin is het garanderen van de afspraken die in vrijheid onder betrokkenen gemaakt zijn. Ook het garanderen van veiligheid en alle andere rechten die democratisch (d.w.z. door de bevolking) genomen zijn behoort tot de taak van de staat. Verder moet hij zich nergens mee bemoeien. Dit is alleen mogelijk als genoeg mensen hiervan overtuigd zijn. Wie belang heeft bij overheidsmacht zal misschien deze woorden niet waarderen. In België is 1 inwoner op 12 ambtenaar!

  Groetjes van Jan

  Reageren
 4. Jan Nys

  De overheid die armoede wil bestrijden, is als iemand die een enorme put aan het graven is, tot zijn ontstentenis merkt dat er een put is en middelen verzint terwijl hij verder graaft. De overheid veroorzaakt voortdurend armoede door wetgeving en beleid. Er is overproductie. We leven in overvloed. Toch zijn er mensen die tekort hebben. Dat kan alleen omdat anderen meer dan hun rechtmatig deel van de economische koek nemen. Deze rijke elite die oorlogen en andere ellende creëert, kan dat alleen doen in de huidige rechtsorde. Bijna overal ter wereld worden multinationals fiscaal bevoordeeld.bevoordeeld. Geen enkele staat durft deze discriminatie opheffen uit angst voor kapitaalvlucht en reacties van vakbonden.
  Arbeid wordt door de staat duur gehouden. Dit is de bron van permanent ontslagen. Werkloosheid is ook een aanwijzing dat de werkenden teveel werken. Ze moeten concureren met lageloonlanden die hun werknemers niet beschermen. Zo worden alle rechten waarvoor de arbeiders gestreden hebben, uiteindelijk teniet gedaan. Oplossingen zouden kunnen liggen in
  1) de eis dat alle invoer geproduceerd is door mensen die door hun arbeid in waardigheid kunnen leven of een hoge taxatie van producten die het gevolg zijn van quasi slavernij (vb China!)
  2) drastische arbeidsduurvermindering zonder inkomensverlies; dit kan door voorwaardelijke belastingvermindering en een onvoorwaardelijk basisinkomen en pensioenen die gebaseerd zijn op noden en aantal jaren werk ipv op eerdere verloning
  3) afbouwen van de belastingen die in feite een gigantische roof zijn en ze reduceren tot een minimum om enkel de kernfuncties van een bestuur te kunnen betalen met bescheiden verloning voor alle functionarissen gekoppeld aan afbouw van het aantal ambtenaren; de samenleving heeft geen behoefte aan ambtenaren die controleren of de dictatoriaal genomen regels door de bevolking gevolgd worden
  4) alle grond gemeenschappelijk maken en verhuren voor bewoning en vrije onderneming opdat geen misbruik gemaakt kan worden van middelen om zich bovenmatig te verrijken.
  Alleen radicaal denken kan tot gezonde kijk leiden. Radicaal komt van radix (betekent wortel). Het is het tegendeel van extreem (betekent uiterste). Links en rechts zijn extremen en voeden elkaar. Anarchisme wil een samenleving zonder staat. Dit is m.i. een wereldvreemde utopie. Minarchisme wil een samenleving met minder staat.
  Radicale groetjes van Jan

  Reageren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.