Spring naar de inhoud

14 Oktober – Oktoberrevolutie

Vandaag 14 augustus zijn de Gentse Feesten alweer enkele weken voorbij. Wat het Stadsbestuur ook moge beweren, deze editie was verre van een succes. Jaar na jaar steeds minder volk en vooral steeds minder Gentenaars te zien.

Midden augustus betekent ook dat het grote schoolverlof op zijn einde loopt. Vrijdag 1 september is het weer afspraak aan de schoolpoorten, weer vlug de kinderen afzetten en gefrustreerd aanschuiven in de chaos van het Circulatieplan om zich naar het werk te begeven. Nieuwe Wandeling, Neuseplein, Gasmeterlaan, Nieuwe Vaart, Dok Noord en Vlaamse Kaai worden weer afschuwelijke knelpunten voor bijna elke Gentenaar. Iedere week verliezen we daar uren en uren, totaal overbodig, enkel in het leven geroepen omwille van het in stand houden van een politiek kartel door een onbekwaam Stadsbestuur.

14 augustus betekent ook dat we nog 14 maanden verwijderd zijn van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Hoog tijd dus om met verenigde krachten te werken aan een nieuwe toekomst voor ons Gent. Actiegroepen als Gent Wake Up, Stadsgreep, GVD: Gent voor Democratie, Zeg NEE tegen het nieuwe mobiliteitsplan in Gent, WMC, Weg met het circulatieplan tellen tienduizenden volgelingen op Facebook. Tienduizenden potentiële kiezers op 14 oktober 2018. Tienduizenden stemmen voor een andere meerderheid, voor een ander Gent kortom.

Opvallend aan al die actiegroepen is dat ze politiek neutraal zijn. Dat de drie meerderheidspartijen, Spa, Groen en Open VLD deze bewegingen negeren is gemakkelijk te begrijpen, de schrik zit diep, en ze hebben feitelijk geen argumenten om de woede en frustraties van tienduizenden Gentenaars te weerleggen. Maar ook de oppositiepartijen CD&V en NVA moeien zich weinig tot niet. Ze worden door de actievoerders ook direct wandelen gestuurd.

Het is duidelijk dat de absurde Mobiliteitspolitiek, gesteund op twee pijlers, namelijk een  peperduur Parkeerbeleid en een onzinnig Circulatieplan, onder de Gentenaars iets in beweging heeft gezet.

Gezien we in een democratisch land leven kan en moet dit uitmonden in een politieke deelname van een nieuwe partij aan de volgende gemeenteraad verkiezingen.

Dit is geen gemakkelijke opgave, veronderstelt veel inzet en het op de poten zetten van een sterke structuur gedragen door sterke persoonlijkheden in alle Gentse wijken en deelgemeenten. Er zijn al contacten, er is al overleg geweest, handen uit de mouwen nu om ons geliefde Gent opnieuw een grote toekomst te geven.

OP NAAR EEN GENTSE OKTOBERREVOLUTIE! GVD

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.