Spring naar de inhoud

Gent helpt Gent

Groot Gent, voor en door Gentenaars

Sinds de laatste gemeenteverkiezingen is het stadsbestuur overgegaan op een nieuwe (in hun ogen geperfectioneerde vorm van) bestuursmethodiek: Iedere partij verkozen in het stadsbestuur krijgt carte blanche binnen haar bevoegdheidsdomeinen en wordt hierin noch door de oppositie, noch door de overige bestuurspartijen gehinderd, gecontroleerd noch tegengesproken. Deze aanpak leidde tot polarisering van de stad en de randgemeentes  door het stadsbestuur:

-Wijken en randgemeentes worden achtergesteld, of moeten absurde ingrepen slikken;

-Fietsers, voetgangers en andere bestuurders die worden tegen elkaar opgezet ;

-Dure luxe projecten die enkel dienen om bepaalde personen hun ego te strelen, maar die souperen veel werkingsbudgetten op;

-Geen inspraak voor de bewoners met betrekking tot de invoering van bepaalde ingrijpende plannen en

-Al helemaal geen oppositie die dit alles aan de kaak zou moeten stellen en voor de bewoners dient op te komen.

We realiseren ons nu allemaal dat het stadsbestuur met haar huidig beleid en visie de huidige situatie en verzuchtingen van haar inwoners niet meer aankan en zonder visie de stad en de randgemeenten naar een failliet aan het rijden is. Om dit tegen te gaan vragen wij uw medewerking om via een niet partijgebonden burgerbeweging hiertegen tegen de volgende verkiezingen een volwaardig en werkbaar alternatief te bieden.

Het is daarom dat wij van mening zijn dat het vanuit de bevolking van Gent en de randgemeentes (toch degenen die de bestuurders een mandaat toevertrouwd hebben wat niet overeenkomt met een geboorterecht zoals zoveel gemeenteraadsleden menen…) is dat de initiatieven dienen te komen en niet zoals vroeger: waar alles in duistere achterkamertjes bedisseld werd en deze beslissingen vervolgens op de gemeenteraad meerderheid tegen minderheid goedgekeurd werden.

Indien u zich ook achter dit burgerinitiatief kan stellen (of u kent mensen die hieraan zouden willen meewerken), aarzel dan niet om ons te contacteren. We streven er naar om een zo groot mogelijke groep te vertegenwoordigen en alle voorstellen te bundelen. We geven onszelf nog enkele weken om alle vacatures aan te vullen en er dan keihard tegenaan te gaan, want als het stadsbestuur denkt dat we dit gaan blijven slikken, dan hebben ze nog niets gezien!!!

3 reacties op “Gent helpt Gent

 1. Atilaz Donny

  Wat hier staat klopt , Gent gaat compleet de verkeerde kant op , dat er zaken moeten veranderen weet iedereen maar niet op de manier dat het nu gebeurd , de Gentenaar moet een betrokken partij zijn en niet alleen een middel om geld op te halen. Ik wil dan ook ondanks mijn relatief hogere leeftijd niet toegeven aan wat nu gebeurd en wil meer informatie hoe u en wij het kunnen veranderen .

  Reageren
 2. arseen snoeck

  Geachte,
  Het gaat inderdaad niet zo goed in Gent als men het laat uitschijnen in de steeds maar "goed nieuws show" van het stadsbestuur. Maar laat ons niet het vuile politieke oppositiespel spelen om alles af te breken wat de meerderheid verwezenlijkt heeft. Er zijn verschillende initiatieven gebeurd die perfect passen in de visie "een hart voor Gent". Helaas kunnen we ook niet ontkennen dat er heel wat gebeurt in de duistere wereld van politieke en andere machtspelletjes. Ik weet dat dergelijke zaken overal gebeuren, maar dat betekent niet dat met dit dan als standaardsituaties moet beschouwen. Er op reageren is de boodschap, de manier waarop moet echter sterk bewaakt worden zo niet glijden we af naar het moddergevecht dat we vandaag rondom ons in de politieke wereld zien. Gvd kan misschien een rol spelen, maar dan wel met een veel breder programma dan steeds maar inhakken op het beruchte circulatieplan. Het is m.i. een goed bedoeld initiatief om de stad toch wat ruimte te geven. Dat er echter politiek haantjesgedrag mee gemoeid is, staat buiten kijf. Heel wat aanpassingen zijn broodnodig, enkel dit zou gepaard gaan met toegeven dat het te snel werd doorgevoerd, en dat is precies wat voor een politieker een brug te ver is. Proberen verandering te brengen met een degelijk programma , gedragen door correct onderbouwde bevindingen, met mensen die geen "geheime" agenda hebben en zonder te schofferen , te beschuldigen, te beledigen, kortom op een respectvolle manier. Laat de andere manier maar over aan de politieke roepers met hun kleine, eigen verborgen belangen.

  Reageren
 3. Braeckman Peggy

  Ik en vele stadsgenoten die ik ken, hebben het gevoel dat Gent de Gentenaars ontnomen is.
  Met de Gentenaars bedoel ik de bewoners van Gent die hier al generaties lang wonen en niet voor niets "De Stroppendragers" genoemd worden. Wij kregen het verzet tegen onnozele wetten en eisen met de paplepel ingegeven. 't Zit gewoon in ons bloed.
  Het huidige stadsbestuur is de stad aan 't besturen en aan 't herinrichten met een hersenloosheid om U tegen te zeggen.
  Niets mis met de derestvandestedenmentaliteit, maar niet in Gent.
  Gent is niet de juiste plaats om vol regeltjes en arrangementen te stoppen die ons totaal vervreemden van onze geliefde stad. Gent was een oase temidden van ons overgereglementeerd landje.
  Het mobiliteitsplan en de nieuwe parkeermeters zijn vooral ten nadele van oudere mensen. De nieuwe parkeermeters zijn er gekomen om meer poen te scheppen, parkeren is schandalig duur en de automaten werken op een manier die zeer gebruiksonvriendelijk is t.o.v. ouderen.
  En maar GAS-boetes sturen met foto's om te bewijzen dat je, foei foei, iets deed dat ze verboden hebben. In plaats van eerst een vriendelijke brief te sturen ( met foto) om je te laten weten dat je ergens ingereden bent waar de verkeerssituatie veranderd is en de vraag hier in 't vervolg rekening mee te houden. Zo krijg je kiezers met goodwill die de volgende keer echt wel dubbel zullen opletten alvorens onbewust, een sinds lang gekende route te volgen.

  Ik ben, zoals jullie merken, kwaad. Kwaad om het totaal geen rekening houden met wat leeft onder de bevolking, kwaad omdat rood met groen is samengegaan, kwaad om het belerende vingertje.
  Sinds de ingang van het mobiliteitsplan vermijd ik niet alleen met de wagen naar de stad te rijden, ik vermijd helemaal om naar de stad te gaan. 't Plezier is eraf, enkel voor hoogstnoodzakelijke zaken die niet buiten het centrum geregeld kunnen worden, ga ik nog naar 't centrum.

  Ik ervaarde België, en zeker Gent, altijd als een surrealistisch land, -stad en was hier blij om en fier op, maar dat gevoel is compleet verdwenen. Voel me als een onmondige kleuter behandeld die maar te luisteren heeft naar wat de juf beslist.

  Reageren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.