Spring naar de inhoud

Geldverkwisting Gent, NEEN!

Het bestuur van Gent gooit geld door ramen en deuren. Leefstraten, Speelstraten, handenvrij shoppen, enz...

Voor hun vrijgevigheid moeten ze steeds op zoek gaan voor nieuwe inkomsten, daarvoor zijn de parkeermeters het perfect spaarvarken.
Ook valt het op dat de verkwisting via VZW's verlopen, een naam die vaak opduikt is VZW Lab van Troje.
Voor de Speelstraten 170.000 euro subsidies voor enkele straten aan te kleden met plastieken grasmatten, palletten en roze tuintafels. Vaak is de meerderheid van de bewoners tegen de leefstraat maar worden toch door de strot geduwen, onder het mom van "meerderheid van de bewoners heeft ervoor gekozen"

Het handenvrij shoppen, een zoveelste flop van het Gents stadsbestuur, ook 170.000 investering (opnieuw via lab van Troje). Waar er totaal geen interesse voor is en waar Gent blijft achterstaan. Dus nog meer geld tegen gooien, geld die ze ophalen bij de Gentenaars.

2 reacties op “Geldverkwisting Gent, NEEN!

 1. NieuwsVolger

  Beste GvD'ers,

  Proficiat met dit initiatief !

  Als aanvulling op dit artikel wil ik even verwijzen naar andere uitgaven van de Stad Gent (en verbonden intercommunales/'bedrijven'), zoals o.a. het Zwemparadijs/PALEIS (!) 'Rozebroeken' met een ('officieel', quid officieus ?) prijskaartje van - hou u vast en ga even zitten - 45.000.000,00 EUR ofte zowat 1.815.295.500 (oude) BEF's (!!) > hoeveel (broodnodige) sociale woningen vertegenwoordigt zo'n som ??? Jaja, de bodem van het zwembad kan over de volledige oppervlakte naar beneden/boven ... Gewoon gigantische WAANZIN ! Zoveel andere (essentiële/prangender) noden. Zie isb.colo.ba.be/doc/Artik/Vts/230/kijker.pdf en http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/1.1334559. Uiteraard zal de stad argumenteren dat dit een investering van Farys betreft, inderdaad, Farys : die octopus kennen we maar al te goed (uit velerlei nieuws, o.a. over postjes e.a. minder 'frisse' zaken ...). En daarbij vallen andere kleine subsidies in het niets (hoewel vele kleintjes maken ook een groot, uiteraard). Benevens dit, ook 'ns focus op andere giga uitgaven zoals zinloze Stadshal (prestigeproject), Ghelamco arena ofte mega geldverkwistingen aan zwem-/voetbal e.a. paleizen, enz. enz. Alvast succes met de verdere werkzaamheden !

  Reageren
  1. admingvd

   Zeer interessante informatie!
   Enig idee of al de kosten gedragen worden door de stad? werden er subisidies gegeven? wie deed de werken?
   Kan mogelijks wel iets tussenzitten dat zoals zoveel het licht niet mag zien!
   BTW bedankt voor het compliment. Hopelijk dat alle Gentenaars het belang inzien van ons initiatief

   Reageren

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.